dinsdag 5 maart 2013

Broccolisoep met kokosmelk en curry



Dit gerechte heb ik gevonden in de Flair en is afkomstig van de twee uitbaters van Coup de Soup uit Leuven. 
Het is overheerlijk en echt een topper!

Voor 4 personen

150g fijngesneden ui
1 groen Spaans pepertje (ontpit en fijngesneden) -> ikzelf voeg deze niet toe aan mijn soep
1 teentje knoflook fijngesneden
olijfolie
1/2 liter groentenbouillon (ikzelf gebruik kippenbouillon)
350 g broccoliroosjes
2 dl kokosmelk
vleugje currypoeder
peper en zout

Fruit de uit, de Spaanse peper en de knoflook in olijfolie. Overgiet met de bouillon. Breng aan de kook en voeg dan de broccoli en de kokosmelk toe.
Laat gaar koken en voeg dan een klein beetje currypoeder, peper en zout toe. Mix glad. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten