zondag 14 februari 2016

Afrikaanse tomatensoep

Tijdens de koude winterdagen kan een warme dampende tas soep mij altijd wel bekoren. Tomatensoep valt bij velen in de smaak maar het is niet altijd gemakkelijk om ze lekker zoet te maken. Tomatensoep heeft al snel de neiging om zurig te gaan smaken en daarom is dit recept een toppertje!

Voor 2 liter tomatensoep met banaan heb je nodig:

6 tomaten
2 grote uien
2 eetlepels tomatenpuree
2 rijpe bananen ( ideaal om de te lang laten liggen bananen een mooie eindbestemming te geven)
4 blokjes kippenbouillon
peper en zout
tomatenketchup naar smaak
2 dl room



1/ Snijd de uien en stoof ze aan in wat vetstof.
2/ meng twee eetlepels tomatenpuee doorheen de uien en laat wat mee stoven.
3/ Snijd de tomaten en voeg ze toe aan het mengsel van uien en tomatenpuree.
4/ Snijd 2 bananen in schijfjes en voeg ze toe aan het mengsel van uien, tomatenpuree en tomaten.
5/ Verbrokkel de bouillonblokjes doorheen het mengsel en voeg 2 liter water toe.
6/ Laat de soep zo'n half uurtje sudderen.
7/ Mix de soep mooi fijn en haal alles door een zeef (zo zorg je voor een gladde soep zonder velletjes).
8/ Zet de soep terug op het vuur en ga bijkruiden met peper en zout. Je kan hier ook wat ketchup aan toevoegen voor die extra zoete smaak of voor de liefhebbers wat currypoeder.
9/ Tot slot giet je 2 dl room doorheen de soep zodat die mooi kan binden.
10/ Genieten maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten